+31(0) 46 426 31 55

+31(0) 6 291 825 40

info@gms-geleen.nl

UW ADRES VOOR GRASMAAIER ONDERHOUD IN LIMBURG!

Let op: Gelieve alle aanvragen betreft onderhoud en reparatie via contactformulier, beneden aan de pagina, aan te vragen.

Meer dan alleen verkoop! GMS-Geleen staat garant voor een goed advies in gebruik en onderhoud van onze producten.

Jarenlange ervaring in het onderhouden en repareren van grasmaaiers en andere tuinmachines.

Wij leveren tegen concurrerende prijzen

Regelmatig gebruikte grasmaaiers op voorraad

Alles over grasmaaien


Het gazon moet weer onderhouden worden na de winter als het gras opnieuw begint te groeien. Dit is eenvoudig te doen en kost ook niet veel tijd.

Als in uw gazon veel onkruid voorkomt, dan is het verstandig om dit onkruid te verwijderen voordat het groeiseizoen weer begint. Hoe langer u wacht, hoe meer tijd het onkruid heeft om zich breder te versprijden met lange uitlopers die het gras kunnen verstikken en lelijke platte plekken kunnen veroorzaken.

Hoe langer u wacht, hoe meer tijd het later zal kosten om het gezon weer onkruidvrij te krijgen.

alles_over_grasmaaien

Gras maaien tijdens het seizoen

Het is van belang om regelmatig te maaien met een grasmaaier die scherpe messen heeft. Regelmatig maaien op een gemiddelde hoogte is effectiever dan onregelmatig maaien en/of heel kort maaien.

De beste hoogte om op te maaien is 2,5cm. Hierdoor voorkomt u dat het gras te hoog wordt en daardoor onnodig veel voedingsstoffen verbruikt. Bijkomend voordeel is dat het gras hierdoor gestimuleerd wordt uit te stoelen, waardoor een dichte grasmat ontstaat. Dit vermindert de kans op onkruidgroei.

Gras maaien buiten het seizoen

Buiten het seizoen kunt u beter wat langer maaien, want buiten het groeiseizoen is het beter voor het gazon om het gras wat langer te laten. Zo is het minder kwetsbaar.

Datzelfde geldt voor een droge zomer, omdat dan bij te kort maaien de kans bestaat dat het gras uitdroogt.

Voeding en bestrijdingsmiddelen

Om ervoor te zorgen dat het gras zijn benodigde voedingsmiddelen krijgt, is het van belang om 2x per jaar het gazonmest te strooien. Vooral stikstof is hierbij belangrijk. Dit zorgt namelijk voor een sterke bladgroei. De behoefte varieert per grondsoort.

Op een lichte zandgrond is meer nodig dan op klei. Een tekort aan voedingsstoffen is te herkennen doordat de grasmat geelgroen wordt en traag groeit.

Bemenst na een nat seizoen als de voedingsstoffen uit de bodem zijn gespoeld royaler dan na een droog seizoen. De beste tijd om te bemesten is op een windstilte in april of begin mei. Het gras is dan aan de groei.

U kunt gebruik maken van onkruidbestrijdingsmiddelen om het gazon onkruidvrij te houden. Deze middelen hebben een specifieke werking, omdat ze overblijvende onkruiden in het gazon moeten bestrijden zonder het gras te beschadigen. De meeste middelen bevatten stoffen die breedbladige onkruiden uitschakelen door beïnvloeding van de groeiregulerende hormonen die planten nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.

Contact


Openingstijden


  • Maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:30
  • Zaterdag van 10:00 – 13:00
  • Zondag gesloten

Wij zijn actief in Nederland België & Duitsland!

Locatie


Contactformulier: